Diskuse

Světový jazyk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem nijak zcestovalá, ale po svých nemnoha cestách Evropou jsem pochopila, že umí-li jedna alespoň trochu kváknout anglicky, je půlka věcí vyřešena. Domluvíte se v hotelu ve Varšavě, na nádraží ve Vídni i na letišti v Amsterodamu. Akorát v tom Řecku to úplně nešlo :-).

Samozřejmě v Německu byli moc rádi, když se člověk snaží a i když blbě, zkouší tu němčinu. Ale to je všude, taky mne potěší, když se cizinec snaží pochopit záludnosti našeho složitého jazyka.

0 0
možnosti

To jste nemusel takhle složitě hledat, statistiky existují. Zhruba polovina planety anglicky mluví, nějak. Bazírování na přízvuku je zbytečné, neexistuje správný přízvuk, pohovořte si o tom s Peruáncem a až po chvíli pochopíte, že  "Aj eb" je "I have", o Číňanech nemluvě, to taky občas stojí za to. Je to o komunikaci, jste li pochopen a vy chápete je, tak jste úspěšný. Pak můžete přejít z jednoduché angličtiny( nejvíce užívané a nejvíce potřebné- vyjádřete myšlenku jednoduše) na další učení se slovíček a dělat si zkoušky a já nevím co. 

Takhle zahajuju svoje kurzy zas já.:-) Komunikujte, vyjadřujte se jasně a jednoduše, ať vám rozumí, nepřekládejte, ale vyjádřete smysl a máte možnost mluvit skoro s půlkou planety.

0 0
možnosti
PK

Upřímně byl sem teď na SPIE konferenci v praze (vedoucí diplomky mi sehnal pořadatelskou kartičku za to že sem tam byl den k ruce tak sem se mohl zdarma jít podívat...)

Číňan mající přenášku anglicky, bez problému srozumitelné, japonec srozumitelné, ital srozumitelné (ikdyž o ničem) němec srozumitelné ikdyž trpí nekompatibilitou myšlení co se větné stavby týká... kupříkladu čeština a angličtina si sou co se struktury vědy- podmět a přísudek s angličtinou velmi podobné co se konstrukce výroku týká.

Jediní komu nebylo rozumně ani když mluvili anglicky byli ti zmínění francouzi.

Ale druhá věc... co se obecné komunikace týká tak už angličtina v podstatě eliminuje i ty "před" časy. (Předbudoucí sem reálně slyšel použitý mimo školní lavici jednou... a to bylo ještě ve Sci-fi seriálu kdy vrchní velitel Asgardské flotily definoval nějakou budoucí akci ještě v podmínkové větě, a to byl šedivý mimozemšťan... předminulý už se taky skoro nepoužívá... předpřítomný ano, ale ten se zas používá častěji než přítomný...)

Většina planety skutečně dokáže komunikovat anglicky. On ten jazyk je v principu poměrně jednoduchý... nepravidelná slovesa má každý jazyk, neobtěžuje se skloňováním (a když na to s v třetí osobě zapomente je to jed), struktura věty nevyžaduje složité konstrukce typu němčiny. Slova jsou krátká, rychlá.

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1087x
Narozen v Praze, žije v Brně, pracoval v mnoha - často velmi odlišných - profesích. Dnes se živí jako překladatel, tlumočník a učitel angličtiny na volné noze. Miluje rokenrol, blues, boogie-woogie, dobré jídlo a zajímavé knihy a filmy.